Skriv ut recept Skriv ut recept

Vitlöksfrästa räkor

,

Superenkel lyxmat. Lite sötma ökar smakupplevelsen. Underbart lättlagat och lättserverat.

Detta behöver du till fyra som en förrätt:
24 av de stora atlantiska räkorna
250 g smör
4 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk koncentrerad fiskfond
1/2 tsk finmalen vitpeppar
Saften av en citron
1 citron i tunna skivor
8 små grillpinnar i trä (kapa om de är för stora)
hackad persilja till serveringen

Så här gör du:
Lägg pinnarna i kallt vatten i 20-30 minuter.
Trä tre räkor per pinne.
Hetta upp smöret så att det tystnar helt. Lägg i vitlök, peppar, fond och citronsaft.
Blanda samman och när det tystnat igen steker du snabbt spetten ca en minut per sida.
När du stekt alla spett och lagt dem på tallrik droppar du över steksmöret.
Strö på persilja. Servera med citronskivor och ett gott kuvertbröd.