Yorkshire Pudding
Vi minns våra engelska år. Lammkotletterna, lammsteken eller kotlettraden i ugn. Och så tillbehöret. Den underbara efterlängtade Yorkshire Puddingen som är så god.
Detta behöver du till fyra:
3 dl vetemjöl
2 teskedar salt
1 tesked muskot
3 stora ägg
2 dl mjölk
4 mastskedar riktigt bra olivolja
Så här gör du:
I en matberedare blandar du mjöl, ägg, salt och mjölk till en mjuk pasta. Kyl blandningen i kylskåp i 30 minuter eller mer.
Värm ugnen till 250 grader. Ta fram fyra ugnssäkra portionsformar formar som du smort med lite smör. Lägg en matsked olivolja i varje. Stoppa in formarna i ugnen i 15 minuter för att bli varma. Därefter lägg snabbt ca 1 dl av mjölpastan i varje form och baka mitt i ugnen i ca 18 minuter tills dess att puddingen rest sig och blivit gyllenbrun. Servera omedelbart med biff, grillat lamm, revbensspjäll eller annat kött.