Skriv ut recept Skriv ut recept

Vi minns våra engelska år. Lammkotletterna, lammsteken eller kotlettraden i ugn. Och så tillbehöret. Din underbara efterlängtade Yorkshire Pudding som är så god att man baxnar. Tänk på att din framgång i matlagningen handlar om att du tar det lugnt och låter oljan i formarna bli varm nog. Resten jobbar av sig själv.
Detta behöver du:
3 dl vetemjöl
2 teskedar salt
2 stora ägg
3 dl mjölk
4 mastskedar riktigt bra olivolja
Så här gör du:
I en matberedare blandar du mjöl, ägg, salt och mjölk till en mjuk pasta. Kyl blandningen i kylskåp i 30 minuter eller rmer.
Värm ugnen till 225 grader. Ta fram fyra mindre formar i porslin som du smort med lite smör. Lägg en matsked olivolja i varje. Stoppa in formarna i ugnen i 10 minuter för att bli varma. Därefter lägg snabbt 1 1/2 dl av mjölpastan i varje form och baka mitt i ugnen i ca 18 minuter tills dess att puddingen blivit gyllenbrun. Servera omedelbart med grillat lamm, revbensspjäll.