Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta är ett recept som vi serverat på vinprovningar och som är mycket efterfrågat. Viktigt att du inte glömmer vaniljsockret. Det skapar en del av mystiken.
Detta behöver du till fyra:
1 hummer där du tagit ut köttet ur kropp och klor och delat det i mindre bitar
100 g smör
2 matskedar hummerfond koncentrerad
1 matsked lökfond koncentrerad
1 matsked kycklingfond koncentrerad
1 dl passerade tomater
3 dl torrt vitt vin
1 matsked Worcestershiresås
1 tesked torr dragon
1 tesked vaniljsocker
6 cl mörk rom
3 dl vispgrädde
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Använd en stor soppkastrull. Smält smöret och rör ner vaniljsockret i smöret. Hetta upp och stek hastigt hummern under omrörning. Ta bort hummerbitarna från kastrullen och spara i en skål.
Lägg i fonder, vin, passerade tomater, dragon, Worcestershiresås i vaniljsmöret. Rör om och koka upp. Sänk värmen och låt koka ihop under ca 15 minuter.
Tillsätt rom och vispgrädde och koka upp och åt koka samman ca 15 minuter. Rör om då och då. Tänk på att grädden gärna vill koka över. Smaka av med salt och peppar.
Fördela hummerbitarna i fyra soppskålar. Häll över soppan och ät den het.