Skriv ut recept Skriv ut recept

Ugnsbakad kycklingpasta

,

Väldigt gott med massor av ost. Perfekt till vardag och fest. Alla gillar den här rätten.

Det här behöver du till fyra personer:
Pasta efter aptit
1 matsked olivolja
3 kycklingfiléer skurna i mindre bitar
1/2 liter champinjoner i halvor
2 matskedar smör
2 vitlöksklyftor finhackade
1 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 matsked pressad citron

4 dl riven mozzarella
3 dl riven parmesan
1 stor gul lök, finhackad
2 msk finhackad persilja

salt och peppar efter smak

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj ett ugnssäkert fat med kanter
Koka pastan ”al dente” i saltat vatten enligt anvisningar på paketet.
Sila bort vattnet och skölj i kallt vatten, sila bort vattnet igen och ställ åt sidan.(så att pastan inte efterkokar)
Värm upp olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i löken och vitlöken och stek genomskinliga. Lägg i kyckling svamp och salt. Stek till dess att kycklingen är genomstekt. Häll blandningen i en skål och sätt till sidan.
Smält smöret i stekpannan utan att göra den ren innan. Häll i grädden och fonden under omrörning. Lägg i mozzarellan och hälften av parmesanen och rör det mjukt. Rör ner den pressade citronen. Vänd ner kycklingblandningen och låt det koka upp.Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner pastan och häll blandningen i den smorda formen. Strö över resten av parmesanen.
Ställ mitt i ugnen i 20 minuter eller till dess att det får färg och bubblar. Rör ner persiljan. Servera direkt med en god sallad.