Skriv ut recept Skriv ut recept

Väldigt gott med massor av ost. Perfekt till vardag och fest. Alla gillar den här rätten.
Det här behöver du till sex personer:
0,75 liter torr Penne pasta
1 matsked olivolja
7 hg kycklingfilé skuret i tärningar
1/2 liter champinjoner i halvor
1 tesked salt
2 matskedar smör
2 vitlöksklyftor finhackade
2 matskedar vetemjöl
2 dl vispgrädde
3 dl kycklingfond
1 matsked pressad citron

4 dl mozzarella i tunna skivor
2 dl riven parmesan
2 salladslökar finhackade
salt och peppar efter smak
1 tesked paprikapulver
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj ett ugnssäkert fat med kanter
Koka pastan ”al dente” i saltat vatten enligt anvisningar på paketet.
Sila bort vattnet och skölj i kallt vatten, sila bort vattnet igen och ställ åt sidan.(så att pastan inte efterkokar)
Värm upp olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i salladslöken och vitlöken och stek genomskinliga. Lägg i kyckling svamp och salt. Stek till dess att kycklingen är genomstekt. Häll blandningen i en skål och sätt till sidan.
Smält smöret i stekpannan utan att göra den ren innan. Rör ner mjölet i smöret och vispa ihop under tre minuter. Häll i grädden och fonden lite i sänder under omrörning. Lägg i mozzarellan och hälften av parmesanen och rör det mjukt. Rör ner den pressade citronen. Vänd ner kycklingblandningen och låt det koka upp.Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner pastan och häll blandningen i den smorda formen. Strö över resten av parmesanen och paprikan.
Ställ mitt i ugnen i 20 minuter eller till dess att det börjar få färg och bubblar. Servera direkt.