Ragu på lövbiff och svamp med lyxigt potatismos
Väldigt snabblagat och enkelt. Potatismoset kan man ju göra på det vanliga sättet om man vill, men prova gärna vår lite utvecklade metod.
Detta behöver du till fyra:
6 hg lövbiff, hela ”biffar”
1 liter champinjoner i skivor
Olja och smör att steka i
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 gula lökar
2 kvistar färsk dragon
1 msk kantarellfond
2 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
2 dl vitt vin
2 dl grädde
salt och peppar
2 kg mjölig potatis
salt och peppar
100 g smält smör
2 dl kokt gräddmjölk
Hackad persilja till serveringen
Så här gör du:
Salta och peppra lövbiffarna.
Stek dem på hög värme i olja och smör så att de får färg på båda sidorna.
Ta köttet ur pannan och lägg åt sidan.
Lägg i svampen och stek den så att den släpper vätska,
Ta svampen ur pannan. Lägg i löken och vitlök och stek den mjuk.
Tillsätt dragon, kantarellfond, senap, vitvinsvinäger och låt koka samman. under ca 15 minuter.
Tillsätt grädden och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha tjockare sås så red den med lite mjöl blandat med smör.
Skär lövbiffarna i mindre bitar och lägg i såsen tillsammans med svampen.
Låt sjuda tillsammans ca 10 minuter.
Koka potatisen mjuk i rikligt saltat vatten.
Pressa potatisen i en potatispress ner i en varm kastrull, men inte på spisplattan.
Rör ner det smälta smöret och blanda ordentligt och därefter den kokta gräddmjölken. Smaka av med salt och peppar.
Ta rosmarinen ur såsen och servera ragun med moset och dekorera med hackad persilja.