Skriv ut recept Skriv ut recept

Smördegsbakelser med getost och äpplen

,

En vacker och väldigt trevlig rätt att servera till det mousserande vinet. Blir en perfekt start på en festlig kväll

Detta behöver du till fyra:
1 stor platta med färdig och kavlad smördeg (Säljs på rulle i din affär)
100 g getost
1/2 dl creme fraiche
3 syrliga äpplen, skalade
2 matskedar olivolja
1 matsked torr timjan
Krossad kanelstång till serveringen

Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader
Skär smördegen i fyrkanter och placera dem på bakpapper.
Blanda samman getosten med creme fraiche i en matberedare.
Bred ut ostmassan på smördegen så att du lämnar en synlig kant runt om.
Kärna ur äpplena och dela dem på mitten. Skär i lövtunna skivor.
Placera äppelskivor som ligger om lott på varje smördegsplatta. Pensla med olivolja och drissla över lite timjan.
Baka dem 20-25 minuter eller till dess att de börjar få färg. Servera direkt. Strö över lite krossad kanel.