Vitlöksrostad sötpotatis
Perfekt tillbehör till det grillade, antingen det är kött, fågel eller fisk. Dessutom lättlagat och kan förberedas innan.
Detta behöver du till fyra:
1,5 kg sötpotatis, skalad och tärnad
2 msk olivolja
8 vitlöksklyftor, i lövtunna skivor
2 msk färsk oregano, finhackad
2 msk färsk salvia, finhackad
1 msk lökfond
2 dl riven Parmesan
100 g smör
salt och peppar
Så här gör du:
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Stek potatisen i ca 15 minuter tillsammans med vitlöksskivorna. Salta och peppra.
Lägg i salvia, oregano och fond. Vänd runt så att det blandar sig.
Smält smöret i en kastrull. Lägg i osten i smöret och rör om till dess att den löser sig.
Häll Parmesansmöret över potatisen och vänd runt till dess att all vätska är borta.
Servera med allt du stekt eller grillat.