Skriv ut recept Skriv ut recept

Enkelt att laga och mycket uppskattat tilltugg.

Detta behöver du till fyra:
6 skivor av vitt fullkornsbröd, skurna i halvor
3 mogna bifftomater, skållade, skalade utan kärnor, grovt hackade
36 ansjovisfiléer. Spadet ska användas
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja + 1 msk
2 msk smör
hackad persilja till serveringen

Så här gör du:
Gör i ordning tomaterna först.
Hetta upp 1 msk olivolja tillsammans med ansjovis spadet i en stekpanna. Vänd tomatbitarna i oljan och låt koka en minut. Ta därefter tomaterna ur pannan.
Lägg 2 msk olivolja och smöret i samma stekpanna och hetta upp. Lägg i vitlöken och låt den steka mjuk.
Lägg därefter i brödskivorna i omgångar och stek dem så att de får fin färg.
Lägg upp brödskivorna. Skeda över tomaterna. Placera tre ansjovisfiléer på varje skiva och dekorera med lite persilja. Servera ljumna.