Skriv ut recept Skriv ut recept

Enkel och populär italiensk vardagsmat, som kan fungera som en förrätt, lunch eller mellanrätt. Egentligen bara att montera samman.
Detta behöver du till fyra:
1 l ruccola sallad
400 g Bresaola i tunna skivor (Du kan använda rökt skinka om du inte hittar Bresaola.
Saften från 2 citroner
Det gula rivna skalet från 2 citroner
1 dl olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl hyvlad Parmesan
Så här gör du:
Skölj salladen och låt den rinna av.
Blanda samman cironsaft, olivolja, citronskal, salt och peppar. Blanda till dess att saltet löst sig.
Blanda dressingen och ruccolan.
Vänd ner den hyvlade osten (spara lite att lägga på toppen vid serveringen).
Antinggen serverar du på portionstallrikar eller på ett stort serveringsfat. Oavsett vilket placerar du ut Bresaolan så att det blir heltäckande. Lägg på salladen och placera ut den sparade hyvlade osten.
Servera direkt.