Skriv ut recept Skriv ut recept

En härlig förrätt, en fin lunch eller ett lyxigt tilltugg till ett glas vin.
Detta behöver du till fyra:
50 g rädisor i supertunna skivor
2 msk vitvinsvinäger
2 msk nyriven pepparrot
1 dl vispgrädde
400 g kallrökt lax i skivor
100 g nykokta rödbetor i tunna skivor
2 citroner, skalade och delade i klyftor utan ”skinnet”
2 msk olivolja
salt och peppar efter smak
Krasse eller annat kryddgrönt till serveringen:
Så här gör du:
Lägg skivorna av rädisa i vitvinsvinägern minst 30 minuter och gärna över natten om du har möjlighet.
Vispa grädden tillsammans med pepparroten och lite salt till en mousse konsistens som du kan skapa små mjuka kulor av med en sked.
Lägg upp laxen på fyra tallrikar, som du ska servera på. Lägg skivorna sida vid sida. Placera ut de picklade rädisorna, rödbetorna och citronbitarna. Salta och peppra över tallriken. Strö från hög höjd så blir det enklare att fördela jämnt.
Droppa över lite olivolja. Forma fyra ”ägg” med en matsked av pepparrotsgrädden. Lägg ett ägg på varje tallrik. Placera ite kryddgrönt på alla tallrikarna. Servera