Skriv ut recept Skriv ut recept

En mycket trevlig förrätt, som också kan vara tillbehör till något du grillat.
Det här behöver du till fyra:
8 normala tomater eller 4 bifftomater
2 msk olivolja
1 dl hackad persilja
4 ansjovisfiléer, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
1 1/2 dl ströbröd
2 msk pressad citron
1 1/2 dl riven Västerbottensost eller Parmesan
salt och peppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Skär toppen av tomaterna med en vass kniv.
Gröp ur kärnorna och allt mitt i tomaten så att du bara har fruktkött runt om. Var försiktig så att tomaten inte går i sönder.
Hetta upp oljan i en stekpanna.
Lägg i persilja, ansjovisfiléer, vitlök, ströbröd och citron. Rör om så att det blir en homogen blandning där brödet suger upp all vätska. Låt fräsa samman i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Fyll tomaterna med blandningen. Pensla tomaterna med lite olivolja runt om. Toppa med en matsked av den rivna osten.
Ställ på ett bakpapper på en plåt och låt baka mitt i ugnen i ca 40 minuter eller till dess osten fått fin färg. Servera direkt.