Skriv ut recept Skriv ut recept

Ett fint litet tillbehör som är garanterat nyttigt och som passar bra både till det grillade köttet, laxen eller till kallskuret. Inte särskilt svårt att göra heller. Du ska klara av att ha vatten i braspannan när du gräddar moussen i ugnen.
Det här behöver du:
300 g broccoli. Du kan använda allt
1 matsked olivolja
2 dl grönsaksfond som du kan blanda 1:5 från koncentrerad flytande fond
2 stora ägg
1 dl vispgrädde
2 cl mörk rom eller cognac
vitpeppar, salt och muskot efter smak
Så här gör du:
Värm ugnen till 175 grader. Förbered portionsformar genom att smöra dem. Stoppa formarna i frysen och smält smör och låte sedan smöret rinna runt och fastna i den kalla formen. Koka broccolin i lätt saltat vaten, skuren i bitar i ca 10 minuter. Kör den sedan tillsammans med fonden i matberedare till jämn konsistens. Tillsätt äggen ett i sänder och kör vidare i matberedaren och därefter tillsätter du grädde och sprit och kryddor. Fyll portionsformarna. Häll varmt vatten i en djup plåt och ställ plåten i ugnen. Placerna portionsformarna i vattenbadet. Låt bakas ca 35 minuter. Det ska vara lite mjukt i mitten och fast runt om.
Vid serveringen skär du runt formens kant med en vass kniv och stjälper upp moussen. Servera gärna varm. Passar till väldigt mycket.