Burrata på en sallad av tomat och basilika
Burrata är en italiensk specialitet, som egentligen är en Mozzarella, som blandats med grädde. Du köper den färdig och den finns idag i de flesta välsorterade mataffärer. Det är en verklig delikatess och du tar fram smakerna med tomater, basilika och en god olivolja.
Detta behöver du till fyra (som förrätt):
2 Burrata ostar (den köper du färdig)
6 riktigt mogna tomater, skurna i klyftor
1 kruka basilika (ta bara bladen)
1 huvud hjärtsallad
1 msk flingsalt
1 tsk nymald svartpeppar
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
Så här gör du:
Bryt upp hjärtsalladen och dela bladen i halvor
Placera ut salladsbladen på ett uppläggningsfat och blanda med basilika. Placera ut tomatklyftorna.
Salta och peppra på tomaterna. Droppa över balsamvinäger.
Placera burrataostarna mitt på fatet och ringla över oljan.
När gästerna satt sig med varsin tallrik placerar du fatet på bordet och alla kan ta för sig. Det fungerar bra med en skiva vitlöksbröd vid sidan.