Enzo Bartoli Barbera 119.-

Klassiskt rött vin från Piemonte som gjorts på druvan Barbera.  Du hittar klassiska italienska aromer med körsbär och mandel. Ett utmärkt vin till både pizza och pasta.

119.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 7960001 Kategori:

Beskrivning

Land: Italien
Ursprung: Piemonte
Druvsort: Barbera
Årgång: 2014
Artikelnummer: 79600
Alkoholhalt: 13,5 %
Detta är ett elegant, koncentrerat vin, med mängder av röda bär, körsbär, kryddor, aningen vanilj och lakrits. Det är fruktigt, med frisk syra och balanserade tanniner med en elegant sammetslen eftersmak.
Producent: Enzo Bartoli
Detta vin kommer från Nizza, Enzo’s födelseort. Nizza är en ”cru” runt Monferrato som idag klassas som den främsta, för druvan Barbera. Kring städerna Alba, Asti och Monferrato produceras nästan hälften av all Barbera i Piemonte. Barbera har länge kallats – det italienska folkets vin. Barbera är en populär druva med sitt självklara hem i Piemonte i norra Italien. Barberavinet ansågs länge vara en inhemsk skatt och italienarna kallade det för ”folkets vin”. Detta grundar sig i att Barbera oftast mognar fortare än de stora vinerna baserade på druvan Nebbiolo. Barbera har även kallats för ”fattigbarolo”.
Enzo Bartoli är en serie viner som alla har en gemensam nämnare – sitt sanna, kompromisslösa uttryck för Piemonte. Enzo föddes 1897 i Nizza di Monferrato och vigde sitt liv till jorden, vinet och människorna i landet vid bergens fot. Han var en enkel och värdig man som i sin tysta strävan sökte efter jordens genuina uttryck. Idag lever hans arv vidare genom dessa viner som vi i sann Enzo anda har förädlat.

Passande recept