Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé Magnum 189.-

Ett rosévin från en legendarisk producent i Sydafrika som är en storsäljare i Sverige. Detta är en magnumflaska som är ett absolut måste för den som vill ha det där lite extra. Smakerna och aromerna blir så mycket större när vinet får utvecklas i en större flaska. Denna har samma innehåll som två vanliga flaskor så priset är riktigt bra. Och du får något utöver det vanliga att bjuda på.

189.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 607706 Kategori:

Beskrivning

STORLEK:1500 ml
FÖRSLUTNING:Skruvkork
PRODUCENT:Mulderbosch
INFORMATION:Druvorna kommer från vingårdar med 11-19-åriga droppbevattnade vinrankor som växer på söndervittrade lerskifferjordar.
VINETS KARAKTÄR: Livlig, klar färg med lyster av nyuppskuren vattenmelon. Komplex doft av ros, körsbär och jordgubbe. Smaken bjuder på granatäpple, roségrapefrukt med en lätt örtighet i avslutningen. Angenäm, torr och kvardröjande eftersmak.
VINIFIKATION: Druvorna skördades tidigt på morgonen för svalkans skull och krossades därefter lätt. Under kallmacereringen uppnådde man önskad färg genom att låta den fririnnande druvmusten ha skalkontakt i sex timmar. Efter en natts stabilisering av musten tillsattes odlade jäststammar. När jäsningen var över klarades och filtrerades vinet före buteljering. Ingen fatlagring.
LAGRING: Vinet har lagrats på sin jästfällning i ståltank.
PASSAR TILL: Drickes väl kyld som den perfekta aperitifen eller picnic-vinet. Servera gärna till färsk, halstrad tonfisk, vitello lemonato, inkokt lax, skaldjur- eller andra sallader, vårrullar med fisk- och chilisås, sparrispaj; idealiskt till sushi och andra japanska läckerheter!
ALKOHOLHALT: 12,5 %
TOTALSYRA: 5,8 g/l
RESTSOCKER: 7 g/l

PRODUCENTEN
VINGÅRDAR OMGIVNA AV VILDMARK
Mulderbosch fick under 2011 ny ägare i form av Terroir Capital och vingården bytte plats med Kanu vineyards som också finns i VinUnics portfölj. Under 15 år ledde ”Mr Sauvignon Blanc of South Africa” Mike Dobrovic Mulderbosch och gjorde företaget känt över hela världen med viner av mycket hög kvalitet. 2009 bestämde sig Mike för att gå vidare i vinbranschen och idag är det Adam Mason och Andy Erickson som tillsammans med Annalie van Dyk ansvarar för arbetet.

Mulderbosch ligger i Koelenhof-området i Stellenbosch, där druvorna får sin speciella karaktär av den så kallade vindtunneleffekten, en naturens egen vindgata, som för upp svalare luft från havet. Det ger druvorna den svalka de behöver för att sova gott om nätterna och inte mogna innan alla aromämnen är på plats. Endast en del av egendomen är planeterad med vin, resten har ägarna låtit förbli så som naturen själv skapat det, till glädje för alla levande varelser i området!

 

Passande recept