Description
Producent: Azienda Agricola Musella
Ursprung: Italien, Venetien, Valpolicella
Årgång: 2013
Alkoholhalt: 13,5 %
Förslutning: Skruvkapsyl
Druvsammansättning: Corvina 80 % , Barbera 10 % , Rondinella 10 %
Karaktär: Vinet är medelfylligt med en tydlig fruktdriven karaktär med inslag av körsbär, björnbär och plommon. Ett lätt inslag av fat och toner av gröna örter gör vinet perfekt balanserat. Gott till det mesta.
Vinifikation: Musten får ligga tillsammans med druvskalen i två veckor (Skalmacerering) i en temperatur mellan 20-26 grader. Man pumpar över druvskalen regelbundet ett par gånger om dagen för att öka smak och färgkoncentration. Därefter jäser vinet i ståltankar. När jäsningen är klar flyttas vinet över på ekfat där det får vila i ett år innan man buteljerar drycken.
Lagring: Gott att dricka nu, kan lagras upp till 5 år
Övrigt: Musella använder biodynamiska odlingsmetoder för samtliga sina viner. 2014 blev man både ekologiskt och biodynamiskt certifierade.