Beskrivning
Druvor:Corvina Veronese 70%, Corvinone 15%, Rondinella 15%
Alcohol: 13.00 %
Restsocker: 8.50 g/l
Syra: 5.50 g/l
Odlingen:
I huvudsak från odlingar i sydvästligt läge på mellan 250 och 300 meters höjd
Jordmånen är lera och kalksten. Grässträngar odlas mellan vinraderna.
Uppbindning: Dubbel Pergoletta
Vinstockarna är 15-20 år gamla
Knoppar per vinstock: 18
Planteringsrtäthet: 3.300 stockar per ha
Skördvolym: 70 hl per ha
Produktion
Skörd i slutet av september. Enbart manuell skörd. Fermentering i 25-28 grader i 12 dagar. Ligger i ståltank till februari. Därefter tillförs pressade amaronedruvor i 15 dagar med daglig rotering. Malolaktiskt behandlat.
Aromer: Röda frukter och bär, kryddor.
Kan lagras i 5-7 år