Skriv ut recept Skriv ut recept

Det finns många varianter på denna underbara pastarätt, som såg dagens ljus på 1950-talet i Uruguay och nu anses vara en del av deras kulturarv. Lätt lagat. Är du alergisk mot valnötte akn du ersätta dem med pinjenötter.
Detta behöver du till fyra:
8 msk smör
1 msk mjöl
1 gul lök, hackad
2 dl valnötter, hackade grovt
3 dl vita champinjoner, skivade
2 dl rökt skinka, hackad
2 dl mjölk
3 dl grädde
3 dl parmesan
1msk oregano
Salt och peppar efter smak
Pasta enligt ditt val och efter din hunger.
Så här gör du:
Koka den pasta du valt i saltat vatten enligt instruktionerna på paketet.
Smält smöret i en stekpanna och rör ner mjölet. När det löst sig lägger du i löken och låter det sjuda till dess att löken blir mjuk. Lägg i svampen och nötterna och koka under omrörning till dess att svampen mjuknar. Lägg i resten av ingredienserna under omrörning. Låt koa samman så att såsen tjocknar när osten smälter.
Häll såsen över pastan när du serverar.