Omelett med grönsaksfyllning
God och lätt lagad omelett, som är ett väldigt bra alternativ so lunchrätt, mellanmål, brunch eller förrätt.
Detta behöver du till en omelett: (Gör du flera så gör dem en åt gången)
1 msk olivolja
2 msk röd paprika, finhackad
1 msk gul lök, finhackad
1 dl champinjoner, hackade
3 dl löst packad spenat utan stjälkar
2 ägg, vispade
2 msk grädde
2 msk Västerbottensost
Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i paprika, lök och svamp. Stek 2 minuter på hög värme under omrörning. Lägg i spenaten och fortsätt att vispa. När spenaten mjuknar och ger ifrån sig vätskan saltar du och pepprar och lägger grönsakerna i en kastrull. Håll dem varma.
Blanda ägg med grädde och salt och peppar i en skål.
Häll äggblandningen i samma stekpanna som tidigare, som du hettat upp igen. Låt steka bara en minut så att äggen stannar lite och du får stekyta. Lägg grönsaksröran över halva omeletten, strö över osten och vik ihop den med en stekspade. Häll över den vikta omeletten till en serveringstallrik. Upprepa om du ska göra flera omeletter. Servera direkt.