Chilikyckling
Traditionell mat som du alltid serverades förr på kinarestaurang. Vi gör en lite starkare, men frisk och supernyttig. Servera med ris.
Detta behöver du till fyra:
2 kycklingbröst, skurna i skivor på längden
1 tsk salt
1 tesked peppar
2 msk mjöl
2 ägg vispade
1 röd paprika, skuren i strimlor
4 röda chilifrukter utan frön, skurna i mindre bitar
2 msk olja att steka i
Chili sås:
2 dl vitt vin
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad
2 msk riven ingefära
1/2 finhackad salladslök
1 stor gul lök, finhackad
2 msk sojasås
2 msk tomatpuré
2 msk sesamfrön
Så här gör du:
Blanda samman mjölet med salt och peppar
Vänd kycklingen i ägget och därefter i brödet
Hetta upp oljan i en stor stekpanna stek kycklingen tillsammans med chilibitarna och paprikan
Låt steka i ca 15 minuter.
Ställ åt sidan.
Koka upp alla ingredienser till chilisåsen och låt den koka ca 15 minuter under omrörning.
Häll chilisåsen över kycklingen och koka upp. Låt sjuda ca 10 minuter.
Servera med ris.