Fisksoppa med räkor
Mycket lättlagat och en bra bjudrätt. Varm soppa med ett glas svalt vitt vin är en perfekt kombination.
Det här behöver du till fyra:
6 msk olivolja
1 stor gul lök, hackad
4 stora vitlöksklyftor, finhackade
2 dl kruspersilja, finhackad
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 msk koncentrerad skaldjursfond
3 dl vitt vin
6 hg torsk utan skinn och ben, dela i ca 3cm stora bitar
5 hg hela räkor, som du skalar
2 msk pressad citron
1 msk rivet citronskal
1 tsk torr oregano
1 tsk torr timjan
1 tsk Tabasco (eller annan het sås)salt och peppar efter smak
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Hetta upp oljan i en stor kastrull. Lägg i den hackade löken och stek den mjuk, ca 3 minuter. Lägg i vitlöken och låt steka samman ytterligare tre minuter. Lägg i alla övriga ingredienser utom fisken och räkorna.
Koka samman ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt bitarna av torsk och reducera värmen. Låt koka i såsen i fem minuter. Ta av värmen och lägg i räkorna. Vänta två minuter och servera.