Skriv ut recept Skriv ut recept

En traditionell rätt som passar året runt, men är särskilt trevlig på hösten när Paprikan har sin säsong. Trevligt att både laga och servera och förträffligt gott med ett bra rött vin.
Detta behöver du till sex personer:
6 stora röda paprikor
6 hg mager köttfärs
1 dl hackad gul lök
1 dl hackad selleri
2 matskedar smör
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
1 kryddmått muskot
3 dl kokt långkornigt vitt ris
3 dl krossade tomater
1 matsked balsamvinäger
1 matsked Worcestershire sås
2 dl riven cheddarost
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta av stammen på paprikan och dela den på mitten på längden. Ta bort alla frön och membran på insidan. Lägg paprikorna på en plåt.
Smält smöret i en stekpanna och lägg i gul lök och låt den mjukna. Tillsätt därefter selleri, vitlök, salt, peppar, muskot och balsamvinäger. Låt koka samman och lägg därefter i köttfärsen. Blanda samman med en gaffel så att köttet blir genomstekt. Blanda i det kokta riset.
Blanda samman tomaterna med Worcestershire såsen. Blanda i 3/4 av tomatsåsen i köttblandningen.
Fyll paprikorna med köttblandningen. Baka mitt i ugnen i 30 minuter. Toppa därefter med den resterande tomatsåsen och sist den rivna osten. Låt baka ytterligare ca 5 minuter eller till dess osten smält.