Skriv ut recept Skriv ut recept

Fylld paprika

,

En traditionell rätt som passar året runt. Trevligt att både laga och servera.

Detta behöver du till sex personer:
6 stora röda paprikor
6 hg mager köttfärs
1 dl hackad gul lök
1 dl hackad selleri
2 matskedar smör
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
1 kryddmått muskot
1 dl kokt långkornigt vitt ris
1 dl krossade tomater
1 matsked balsamvinäger
1 matsked Worcestershire sås
2 dl riven cheddarost
persilja

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta av stammen på paprikan och dela den på mitten på längden. Ta bort alla frön och membran på insidan. Lägg paprikorna på en plåt.
Smält smöret i en stekpanna och lägg i gul lök och låt den mjukna. Tillsätt därefter selleri, vitlök, salt, peppar, muskot och balsamvinäger. Låt koka samman och lägg därefter i köttfärsen. Blanda samman med en gaffel så att köttet blir genomstekt. Blanda i det kokta riset.
Blanda samman tomaterna med Worcestershire såsen. Blanda i 3/4 av tomatsåsen i köttblandningen.
Fyll paprikorna med köttblandningen. Baka mitt i ugnen i 30 minuter. Toppa därefter med den resterande tomatsåsen och sist den rivna osten. Låt baka ytterligare ca 10 minuter eller till dess osten smält. Strö över lite persilja vid serveringen