Skriv ut recept Skriv ut recept

Spaghetti Gorgonzola med valnötter

,

Väldigt gott och lättlagat. Receptet är gjort som huvudrätt.

Detta behöver du till fyra:
Spaghetti efter aptit
1 dl valnötskärnor, hackade
2 dl mild gorgonzola
1 matsked koncentrerad kantarellfond
1/2 tesked svartpeppar
1 dl vitt vin
1 msk pressad citron

2 dl vispgrädde
3 matskedar smör
1 dl riven Parmesan
1/2 dl hackad gräslök
salt och peppar

Så här gör du:
Koka pastan enligt instruktionerna på paketet i rikligt saltat vatten någon minut kortare än vad som angives.
Smält hälften av gorgonzolan och parmesan i vitt vin under omrörning. Tillsätt grädde, fond och citron.
Låt koka samman så att såsen tjocknar. Tillsätt valnötterna och svartpeppar. Låt sjuda tillsammans ett par minuter.
Häll av pastan och låt den ångtorka. Blanda såsen med pastan och vänd runt till dess att såsen trängt in i pastan och du inte har någon synlig rinnande sås. Vänd in gräslöken.
Servera och strö över den resterande osten. Pastan ska vara krämig och fylld med ostsmak utan extra sås.