Skriv ut recept Skriv ut recept

Fyllda ugnsbakade kycklinglår

Du har lite pyssel, men inget svårt. Trevligt att laga med goda dofter i köket.

Detta behöver du till fyra:
6-8 stora kycklinglår
1 liter champinjoner
1 dl grädde
6 cl mörk rom
2 kvistar färsk salvia, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk olja
100 g smör
salt och peppar

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Skiva champinjonerna och lägg dem torra i en het stekpanna med generöst med salt. Rör hela tiden med en träsked så att svampen inte fastnar. När svampen ger ifrån sig vätska tar du champinjonerna ur pannan.
Lägg hälften av svampen i en blender tillsammans med hälften av salvian, vitlöken och romen. Kör till en pasta och häll i grädden. Kör till en helt slät pasta. Smaka av med salt och peppar.
Skär ett snitt på längden mitt i kycklinglåren. Ganska djupt, men skär inte igenom.
Salta och peppra kycklinglåren runt om. Fyll snittet med svampkrämen.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Stek kycklingen och strö över resten av salvian. Stek 3 minuter per sida. Flytta över kycklingen till ett ugnsfast fat. Placera resten av svampen runt kycklingen och häll över fettet du stekt i.
Baka mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Servera med en fin grön sallad.