Skriv ut recept Skriv ut recept

Förförisk god pastarätt som du lätt kan bjuda de kräsnaste gästerna på. Det blir perfekt med ett fylligt rött vin. Tänk inte på att fisk ska ha vitt. Den här rätten ska ha rött vin.
Detta behöver du till fyra personer:
250g penne
300 g broccoli skurna i stora bitar
50 gram smör
1 matsked vetemjöl
6 dl mjölk
100 g Mascapone
8 soltorkade tomater i olja, avrunna och skurna i tunna skivor
2 matskedar kapris. Sköljda i kallt vatten
6 ansjovisfiléer (gillar du inte ansjovis så hoppa över det)
12 stora basilika blad rivna i mindre bitar
1 tesked salt
4 laxfilébitar utan skinn och ben
75 g lagrad riven  Västerbottensost
Så här gör du:
Värm ugnen till 175 grader. Koka upp vatten i en kastrull med generöst med salt. När det kokar lägger du i pastan och rör om och låter det koka 6 minuter. Då lägger du i broccollibitarna. Låt koka upp och därefter koka i fyra minuter. Häll av vattnet.
Medan pastan kokar smälter du smöret och rör ner smöret. Lägg därefter i omgångar i mjölken så att du får en bra såskonsistens. Ta av värmen och rör ner Mascarpone, soltorkade tomater, kapris, ansjovis, salt och basilikablad.
När allt är blandat vänder du ner pastan med broccolli.
Dela laxen i mindre bitar och lägg den i botten på en ugnsfast form. Sprid ut pastaröran över laxen. Strö över Västerbottensost
Ställ i ugnen och låt gratinera ca 25 minuter.
Ät när det är varmt.