Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagat underbart gott som i snygg servering blir utmärkt att bjuda på. Dessutom förträffligt med en runt och frukigt rött vin. Du får flera förslag på viner.
Detta behöver du till fyra:
2 kycklingfiléer
2 matskedar olivolja
300 gram smakrik färsk svamp (välj efter årstid)
1 medelstor schalottenlök
4 vitlöksklyftor
4 salviablad
100 gram riven parmesan plus mer till serveringen
1/2 kg Rigatoni eller Penne pasta (ska vara stavpasta)
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
1 dl vitt vin
2 dl kycklingfond (Blanda 1 matsked koncentrerad fond med knappt 2 dl vatten)
3 dl vispgrädde
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Gnid in kycklingfileerna med olivolja och salta och peppra runt om. Lägg i ugnsfast form mitt i ugnen i 35 minuter eller till dess att kycklingen är genomstekt.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Koka pastan en minut mindre än vas som sägs på paketet. Ta därefter bort pastan och häll av vattnet. Ställ pastan åt sidan.
Rensa och dela svampen i klyftor. Skala och halvera löken och skär i lövtunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Riv osten.
Lägg pastan i det kokande vattnet.
Värm upp en stekpanna och lägg i lite olivolja. Skär kycklingen i mindre bitar när den är genomstekt. Lägg i svampen Stek under omrörning ca fem minuter. Lägg i salvia, lök, vitlök, salt och peppar i svampen med lite mer olivolja. Låt löken mjukna. Lägg i vinet och koka upp. Låt koka till dess att nästan all vätska försvunnit. Tillsätt fonden, grädden och låt koka upp. Koka i ca fem minuter och sätt ner värmen.  Rör om och tillsätt pastan. Låt sjuda i ca 2 minuter. Tillsätt kycklingbitarna och lägg i osten. Rör om så att det sätter sig. Smaka av med salt och peppar.
Servera direkt och erbjud att toppa med mer parmesan efter önskemål.