Skriv ut recept Skriv ut recept

Krämig laxpasta

,

En förträfflig kombination som ger laxen bästa möjliga sällskap. Lätt att laga till många och den lilla skeden laxrom förvandlar rätten till festmat.

Detta behöver du till fyra:
300 g laxfilé utan skinn och ben, skuren i tärningar
1 msk skaldjursfond
1 dl vitt vin
1 msk färsk dragon, finhackad
1 msk tomatpuré
1 msk pressad citron
2 msk smör
2 msk mjöl
3 dl vispgrädde
salt och peppar efter smak
Pappardelle eller Fettuccine efter aptit.
Laxrom till serveringen

Så här gör du:
Koka pastan i saltat vatten enligt instruktionerna på paketet.
Smält smöret i en stor kastrull och rör ner mjölet. Lägg i övriga ingredienser i såsen utom grädden.
Rör samman och häll därefter i grädden lite i taget under omrörning. Låt sjuda samman 3-4 minuter. Lägg i laxtärningarna och fortsätt sjuda såsen. Vänd runt laxen då och då. Låt sjuda ca 10 minuter.
Häll av pastan när den är klar och låt ånga torr. Lägg ner pastan i laxsåsen och låt den sjuda med laxen ett par minuter.
Servera i djup tallrik med en liten sked laxrom.