Skriv ut recept Skriv ut recept

Kryddig orientalisk vegetarisk pasta

,

Lättlagat recept som ger pastan lite extra sting och lite sötma som blir bra med ett vin med lite restsötma.
Det här behöver du till fyra:
1/2 l körsbärstomater i halvor
2 msk olivolja
2 msk pressad citron
2 dl soltorkade tomater i olja, finhackade
2 msk curry pulver
1 msk finhackad spansk peppar
2 dl passerade tomater
1 dl russin
2 dl vitt vin
1/2 kg Penne pasta
salt och peppar efter smak (lite här och där i receptet)
Färsk basilika
Citronklyftor
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg tomaterna i ett lager på ett ugnsfast fat. Salta och peppra och strö över olja och pressad citron.
Ställ mitt i ugnen och låt baka i 45 minuter.
Blanda i en kastrull samman de ugnsbakade tomaterna med soltorkade tomater, passerade tomater, russin, curry, vin och spansk peppar. Salta och peppra. Låt koka samman 20 minuter. Kör därefter samman såsen i en matberedare. Häll tillbaka i kastrullen. Behåll värmen på.
Koka pastan i saltat vatten två minuter kortare än vad paketet anger. Häll av vattnet och låt pastan ångtorka. Häll pastan i kastrullen med tomatsåsen och blanda runt. Låt pastan koka samman med såsen i 5 minuter.
Servera med färsk basilika och citronklyftor.