Skriv ut recept Skriv ut recept

Alldeles som i Barcelona har vi tagit fram ett typiskt tapasrecept. Sherryn gör underverk med svampen. Rätten fungerar inte bara som Tapas utan kan vara en sidekick till både kött och fisk.
Det här behöver du som tilltugg till fyra personer:
2 msk olivolja
5 vitlöksklyftor i lövtunna skivor
1 liten spansk peppar delad i halvor på längden och sedan skuren i lövtunna skivor
1 liter stora skogschampinjoner skurna i halvor
2 dl torr Sherry
1 msk pressad citron
2 msk finhackad persilja
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. När det blivit hett lägger du i vitlöken och pepparn. När vitlöken börjar fräsa efter ca 30 sekunder lägger du i svampen. Sätt ner värmen till medium. När svampen börjar svettas saltar och pepprar du och häller på Sherryn.
Låt koka samman i 7-8 minuter. Lägg i den pressade citronen och persiljan. Ta av värmen och låt vila 3-4 minuter. Kan serveras varmt eller kallt med små gafflar eller tandpetare.