Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagat recept som ger pastan lite extra sting och lite sötma som blir bra med ett vin med lite restsötma.
Det här behöver du till fyra:
1/2 l körsbärstomater i halvor
2 msk olivolja
2 msk pressad citron
2 dl soltorkade tomater i olja, finhackade
2 msk curry pulver
1 msk finhackad spansk peppar
2 dl passerade tomater
1 dl russin
2 dl vitt vin
1/2 kg Penne pasta
salt och peppar efter smak (lite här och där i receptet)
Färsk basilika
Citronklyftor
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg tomaterna i ett lager på ett ugnsfast fat. Salta och peppra och strö över olja och pressad citron.
Ställ mitt i ugnen och låt baka i 45 minuter.
Blanda i en kastrull samman de ugnsbakade tomaterna med soltorkade tomater, passerade tomater, russin, curry, vin och spansk peppar. Salta och peppra. Låt koka samman 20 minuter. Kör därefter samman såsen i en matberedare. Häll tillbaka i kastrullen. Behåll värmen på.
Koka pastan i saltat vatten två minuter kortare än vad paketet anger. Häll av vattnet och låt pastan ångtorka. Häll pastan i kastrullen med tomatsåsen och blanda runt. Låt pastan koka samman med såsen i 5 minuter.
Servera med färsk basilika och citronklyftor.