Skriv ut recept Skriv ut recept

Enkelt och klassiskt recept som passar de allra flesta.
Detta behöver du till fyra:
4 bakpotatisar
1 broccoli, bara ”blommorna”
1 gul lök, finhackad
1 msk smör
1 msk koncentrerad svampfond
1 msk dijonsenap
1 dl vitt vin
2 dl grädde
4 kycklingbröstfiléer
1 msk rosmarin
3 dl riven Västerbottensost (till två saker)
salt och peppar efter smak
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnsfast form.
Koka potatisen med skalen på i 20 minuter. Kyl ner dem i kallt vatten direkt. Skala dem och skiva dem.
Smält smöret i en kastrull. Lägg i löken och låt den steka mjuk, men utan färg. Lägg i 1 dl ost, fond, senap och det vita vinet och koka till dess att osten smält. Lägg i grädden och rör så att det kokar upp och blandar sig. Smaka av med salt och peppar
Lägg broccolin och potatisskivorna i botten på ugnsformen. Häll över ostsåsen. Salta och peppar kycklingen runt om och krydda med rosmarin.
Lägg kycklingen ovanpå potatisen och ugnsbaka i 20 minuter. Strö därefter över den resterande osten och låt baka ytterligare 15 minuter eller till dess att kycklingen är genomstekt och osten fått fin färg.