Lammkotletter med sås på äpple och mynta

Det är något av en engelsk specialitet, men användandet av mynta kommer ursprungligen från asien och sprider sig allt mer i både mat och dryck. Det ger mycket smaker och lite arbete. Utmärkt om du inte har tid att stå länge i köket.
Detta behöver du till fyra:
Såsen:
2 dl packade mynta blad
bladen från 3 kvistar med bredbladig persilja
1 Granny Smith äpple, skalat och skuret i mindre bitar
1 dl olivolja
1 msk pressad citron
salt och peppar efter smak
lammet:
8 stora lammkotletter
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk finhackad färsk rosmarin
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Lägg alla ingredienser till såsen i en matberedare och kör i korta intervall till önskad grovhet. Kör inte för länge, det ska inte bli som mos. Smaka av med lite salt och peppar.
Blanda samman olja, vitlök och rosmarin i en skål. Pensla kotletterna runt om och låt dem vila i rumstemperatur en halv timma. Stek varmt eller grilla i fyra minuter på var sida. Salta och peppra efter grillningen. Servera med såsen och med en sallad och en god potatis.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner