Minipizza på smördeg
Detta är en rätt som vi helst gör i miniformat, men det är inget som hindrar att du gör en hel plåt med smördeg.
Det blir utmärkt tilltugg till startvinet antingen det är vitt, rött eller bubblande.
Detta behöver du till fyra som minipizza:
1 rulle med färsk smördeg
3 dl krossade tomater, där du silat bort så mycket vatten som möjligt
1 tesked oregano
6 droppas tabasco
4 stora skivor rökt skinka, skurna i små bitar.
8 syltlökar, skurna i halvor
1 rödlök, finhackad,
2 matskedar finhackad persilja
3 dl hackad Mozzarella
salt och papper efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg ut smördegen platt på ett mjölat bord. Kavla den en aning med mjölad kavel. Skär eller stansa ut cirklar på 9 cm.
Ta fram muffinsformar som det inte fastnar i.
Pressa ner smördegen i formarna. Se till att du får smördeg ända upp till kanten.
Blanda samman tomat, oregano, tabasco och salt och peppar.
Lägg en matsked i varje form. Lägg på en tesked riven ost. Lägg på alla tillbehör utom osten och persiljan. Toppa med den resterande osten.
Ställ mitt i ugnen och baka till dess att isten smält och smördegen har fått färg. Toppa med hackad persilja och servera.