Skriv ut recept Skriv ut recept

Härlig smårätt i buffé eller som vickning med lite lyxkänsla. Otroligt lätt att fixa och förbereder du salladen kan du montera den vid serveringen. Lätt som en plätt.

Detta behöver du till fyra:
4 stora korvbröd med korvskärning
1 kall hummer
4 havskräftor
2 dl creme fraiche
2 msk pressad citron
1 msk riven pepparrot
1 tsk koncentrerad hummerfond
2 droppar tabasco
hackad gräslök och citronklyftor till serveringen.

Så här gör du:
Blanda samman creme fraiche, citron, pepparrot, fond och tabasco.
Dela och plocka ut hummern och dela kroppen i mindre bitar (ta bort tarmen först)
Behåll klorna så hela som möjligt
Plocka ut köttet ut havskräftorna och dela upp i mindre bitar.
Blanda ner skaldjursköttet i såsen. Lägg i klorna sist.
Vid serveringen fyller du bröden och garnerar med gräslök och citronklyfta.