Ostron Rockefeller
Det är en variant av gratinerade ostron och tro oss – det gör att väldigt många kan njuta av ostronen. Det är värt ett försök. För festligt är det.
Detta behöver du till fyra (tre ostron vardera):
12 ostron
2 msk smör
1/2 gul lök, finhackad
1/ 2 l färsk spenat
1 vitlöksklyfta. pressad
1/2 tsk salt
2 msk pankoströ
2 msk riven parmesan, blandad med pankoströ
Så här gör du:
Värm upp smöret i en kastrull.
Stek löken mjuk.
Förväll därefter spenaten någon minut i löken så att den mjuknar.
Tillsätt vitlöken och saltet och rör om ordentligt.
Öppna ostronen.
Fördela spenaten över ostronen i skalen.
Tryck till lite.
Lägg på panko-parmesanblandningen.
Baka i ugnen till dess att ostblandningen får fin färg.
Servera direkt.