Marinerad lövbiff stekt på japanskt vis
Väldigt lätt att laga och det ger en spännande och annorlunda smak, som många gillar.
Detta behöver du till fyra:
800 g lövbiff, skuren i strimlor
1 dl sesamfrön
salt och peppar
smör och olja att steka i
Till marinaden:
1 dl japansk soja
1 tesked brun farin
1 matsked pressad lime
2 citrongrässtjälkar
2 dl vitt vin
1 matsked tomatpuré
1 vitlöksklyfta, pressad
Tillbehör:
Potatis i skivor
Morot i skivor
Spenat
salt och peppar
Så här gör du:
Koka samman alla ingredienser till marinaden i ca 10 minuter.
Låt svalna och lägg köttet i marinaden i några tillar eller helst över natten under lite folie.
Ta köttet ur marinaden och låt det droppa av. Koka upp marinaden och låt den koka så att den tjocknar:
Stek köttet i omgångar på mycket het panna med olja och smör. Salta och peppra. Ta bort köttet efter ca en minut. Håll varmt till serveringen.
Stek potatis och morot mjuk i smör och olja. Salta och peppra. Alldeles på slutet lägger du i spenatbladen så att de mjuknar.
Servera på tallrik. Häll över lite av såsen och rikligt med sesamfrön.