Skriv ut recept Skriv ut recept

Morotsmousse

Jovisst, ska du göra ett alldeles underbart tillbehör till kyckling eller en fiskrätt. Prova på morotsmousse. Inte svårt men riktigt gott. Tar du det bara som en förrätt kan du garnera med superfint hackade råa skalade morötter. Smar bättre än du kan föreställa dig!
Detta behöver du:
1 liter skalade morötter
2 1/2 dl kycklingfond (grönsaksfond m det ska vara vegetariskt)
3 dl tjock grädde
4 medelstora ägg
muskot
salt och peppar
Så här gör du:
Dela morötterna i bitar och koka dem i fonden. Lägg på lock och låt koka tills morötterna är ordentligt genomkokta (ca 20 minuter). Kör fonden med morötterna i  matberedare tills blandningen är alldeles slät. Tillsätt äggen och kör matberedaren ytterligare ca 45 sekunder. Häll i grädden, salt peppar och ett kryddmått muskot. Blanda så att grädden fördelas. Smöra ugnsfasta portionsformar och lägg i purén. Täck med aluminiumfolie och ställ formarna i hett vattenbad tills moussen stelnar (ca 30 minuter). Låt moussen vila 7-8 minuter och servera den varm.