Skriv ut recept Skriv ut recept

Musslor i smakrik sås

,

En variant på de klassiska musslorna, som smakar lite mer, men ädå har kvar den lite franska lyxiga känslan.
Det här behöver du till fyra:
1 rödlök, finhackad
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 paket (burk) passerade tomater
3 dl grädde
2 dl riven parmesan
2 msk finhackad basilika
salt och peppar efter smak
2 nät musslor
Så här gör du:
Värm oljan i en stor kastrull. Lägg i löken och låt den steka mjuk utan att få färg. Lägg i vitlöken och låt den steka med i en minut. Lägg i resten av ingredienserna till såsen och låt koka upp. Rör så att osten löser sig och smaka av med salt och peppar.
Lägg i musslorna medan det kokar ordentligt och vänd runt. Låt koka till dess att musslorna öppnar sig. Ta bort exemplar som inte öppnat sig.