Skriv ut recept Skriv ut recept

En variant på de klassiska musslorna, som smakar lite mer, men ädå har kvar den lite franska lyxiga känslan.
Det här behöver du till fyra:
1 rödlök, finhackad
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 paket (burk) passerade tomater
3 dl grädde
2 dl riven parmesan
2 msk finhackad basilika
salt och peppar efter smak
2 nät musslor
Så här gör du:
Värm oljan i en stor kastrull. Lägg i löken och låt den steka mjuk utan att få färg. Lägg i vitlöken och låt den steka med i en minut. Lägg i resten av ingredienserna till såsen och låt koka upp. Rör så att osten löser sig och smaka av med salt och peppar.
Lägg i musslorna medan det kokar ordentligt och vänd runt. Låt koka till dess att musslorna öppnar sig. Ta bort exemplar som inte öppnat sig.