Kantarellpizza med pesto och kryddig getost
En riktigt trevlig rätt som kan göras också på annan svamp än kantareller om du inte har sådana tillhands. Går förbluffande lätt och snabbt att laga.
Detta behöver du till fyra:
Till degen:
3 dl vetemjöl + 1 dl
1 tesked salt
1/2 paket jäst
1 msk honung
2 dl vatten
Så här gör du:
Blanda salt, 3 dl mjöl och jästen. Hetta upp vattnet och lös honungen i vattnet. Knåda samman mjölet med vattnet till en rund boll. Knåda in ytterligare 1 dl mjöl. Dela degen i två halvor. Tryck ut degen till runda plattor, ca 30 cm i diameter.
Täck med en handduk i 25 minuter till dess att du ska lägga på topping och baka.
Peston:
2 dl hackad ruccola
2 vitlöksklyftor
1/2 dl pistagenötter utan skal
1/2 dl riven parmesan
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
så här gör du:
Kör allt i en matberedare till en fin blandning.
Toppingen:
1 liter kantareller (eller annan svamp) skuren i halvor.
2 getostrullar, som du rullat i färsk timjan så att yttersidorna blivit gröna.
Monteringen:
Sätt ugnen på 250 grader
Ta fram pizzaplattorna. Täck dem med pesto, men lämna en kant runt om. Sprid ut svampen och skär osten i tunna skivor och placera längst upp.
Baka i ugnen 15-20 minuter till dess att pizzan fått fin färg.