Skriv ut recept Skriv ut recept

Kantarellpizza med pesto och kryddig getost

, ,

En riktigt trevlig rätt som kan göras också på annan svamp än kantareller om du inte har sådana tillhands. Går förbluffande lätt och snabbt att laga.
Detta behöver du till fyra:
Till degen:
3 dl vetemjöl + 1 dl
1 tesked salt
1/2 paket jäst
1 msk honung
2 dl vatten
Så här gör du:
Blanda salt, 3 dl mjöl och jästen. Hetta upp vattnet och lös honungen i vattnet. Knåda samman mjölet med vattnet till en rund boll. Knåda in ytterligare 1 dl mjöl. Dela degen i två halvor. Tryck ut degen till runda plattor, ca 30 cm i diameter.
Täck med en handduk i 25 minuter till dess att du ska lägga på topping och baka.
Peston:
2 dl hackad ruccola
2 vitlöksklyftor
1/2 dl pistagenötter utan skal
1/2 dl riven parmesan
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
så här gör du:
Kör allt i en matberedare till en fin blandning.
Toppingen:
1 liter kantareller (eller annan svamp) skuren i halvor.
2 getostrullar, som du rullat i färsk timjan så att yttersidorna blivit gröna.
Monteringen:
Sätt ugnen på 250 grader
Ta fram pizzaplattorna. Täck dem med pesto, men lämna en kant runt om. Sprid ut svampen och skär osten i tunna skivor och placera längst upp.
Baka i ugnen 15-20 minuter till dess att pizzan fått fin färg.