Skriv ut recept Skriv ut recept

Extremt lättlagat och snabbt. Ändå fungerar det strålande att bjuda på.
Detta behöver du till fyra:
1 paket färdig pajdeg
150 gram rökt lav, som du hackat
150 gram riven Gruyere ost eller annan smakstark hårdost
4 ägg
2 msk riven pepparrot
2 1/2 dl vispgrädde
salt och peppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Sprid ut pajdegen i en pajform så att det räcker hela vägen upp på kanterna.
Baka den tomma pajdegen 10 minuter mitt i ugnen.
Vispa samman ägg, pepparrot och grädde och smaka av med salt och peppar.
Sprid därefter laxen jämnt över botten i pajformen. Därefter sprider du ut den rivna osten. Häll över äggblandningen. Baka mitt i ugnen i 45 minuter. Testa om det är färdigt genom att sticka ner en vass kniv i mitten. Fastnar ingen på kniven när du drar upp den så är det färdigt. Ta ur ugnen och vänta tio minuter innan du serverar.