Öppen ravioli med rödbetor, ricotta och mynta
Väldigt lättlagad lyxmat, som du lätt lagar till många. Tricket är att använda färdiga färska lasagneplattor, som finns att köpa i de flesta butiker idag. Unna dig den lyxen och få mycket beröm av dina gäster.
Detta behöver du till fyra:
750 g färska rödbetor, skalade
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 lök, finhackad,
2 vitlöksklyftor, krossade
100 g spenat
4 stora lasagneplattor
300 g ricotta
2 msk pesto
1 dl myntablad
2 msk riven parmesan
salt och peppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva varje rödbeta i sex skivor. Lägg i ett ugnsfast fat och droppa över 1 msk olja. Salta och peppra. Ställ i ugnen i 40 minuter.
Hetta upp en msk olivolja i en stekpanna. Lägg i löken och låt steka i fem minuter. Rör om då och då. Lägg i vitlöken och låt koka samman i en minut. Rör ner spenaten med balsamvinäger och koka tillsammans i fyra minuter. Salta och peppra.
Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Koka lasagneplattorna en i sänder i 3 minuter. Dela varje platta i fyra lika stora skivor.
Låt pastan rinna av. Lägg en skiva på varje tallrik. Lägg på lite spenatblandning, rödbetsskivor, pesto, ricotta och några myntablad. Gör ytterligare lager på samma sätt. Avsluta med lite riven parmesan. Servera direkt.