Skriv ut recept Skriv ut recept

Klassisk spansk mat som är väldigt god och trevlig att servera. Vi har med chorizo för att få en härlig kryddig och mustig arom, men denna rätt kan lätt modifieras med kyckling eller andra proteiner.

Detta behöver du till fyra:
2 matskedar olivolja
1 stor gul lök, skalad och hackad
1 röd paprika, finhackad
5 dl ris
1/2 tesked saffran
1 liter blandad kycklingfond
1 tesked salt
1 lagerblad
2 dl små gröna ärtor
1/2 kg räkor, skalade
1/2 kg chorizo eller annan kryddig korv
1/2 kg musslor, tvättade

Så här gör du:
I en stor stekpanna eller gryta hettar du upp oljan och lägger i löken och steker den genomskinlig. tar ca fem minuter.
Lägg i paprikan, riset och saffran och låt steka under omrörning fem minuter.  Häll i kycklingfonden, salt och lagerbladet och koka under lock till dess att vätskan absorberats av riset. Lägg i musslorna och vänd ner dem. Lägg på locket och behåll värmen under ca 8 minuter. Musslorna ska ha öppnat sig. Kasta bort musslor som inte öppnat sig. Vänd ner räkor, skivad chorizo och ärtor. Reducera värmen och låt stå under lock ca fem minuter så att allt får värme av riset. Servera.