Skriv ut recept Skriv ut recept

En smakrik och god rätt som kombinerar kyckling och räkor. Lätt att laga. Passar som lunch, förrätt eller som vacker servering i buffé.

Detta behöver du till fyra som måltid:
8 ägg
3 dl skalade färska räkor
2 dl hackad röd paprika
3 dl kycklingfilé skuren i små tärningar
1 tesked salt
1 tesked curry
1 matsked krossad vitlök
1 dl passerade tomater
2 matskedar koncentrerad kycklingfond
15 cl torrt vitt vin
1 dl vispgrädde
2 dl riven Parmesan
1 dl finhackad vårlök
2 matskedar olivolja

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Värm upp oljan i en stekpanna. Lägg i vårlök, vitlök och den hackade paprikan. Låt steka en minut. Lägg i den nerskurna kycklingfilén och låt steka under omrörning ca 2 minuter. Tag av värmen. Vispa samman ägg, grädde, fond, vitt vin, tomat, curry och salt. Lägg i kycklingblandningen. Vänd ner osten och sist räkorna.
Häll röran i en stor ugnsform som du smort med lite olivolja.
Placera mitt i ugnen och låt baka ca 45 minuter eller till dess att den stelnat i mitten.
Skär i tårtbitar och servera den helst varm med en liten grön sallad.