Skriv ut recept Skriv ut recept

Härligt italienskt recept som väldigt många uppskattar.
Det här behöver du till fyra:
Penne pasta efter aptit
16 tjocka skivor salami, skurna i fyra ”tårtbitar”
1 matsked olivolja
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
4 dl delad grön sparris (ca 3 cm långa bitar)
2 dl grädde
1 dl riven parmesan
5 dl riven Mozzarella för flera användningar
1 tesked citronskal
1 kryddmått muskot
1/2 dl pressad citron
Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en stor ugnsfast form och ställ åt sidan.
Lägg olivolja i en varm stekpanna och stek lök och vitlök så att den blir mjuk. Lägg i salamin och sparrisbitarna. Koka samman i fem minuter. Salta och peppra.
Koka pastan i saltat vatten så att den är al dente.
Låt pastan rinna av ordentligt.
Koka upp grädden med citronskal och pressad citron. Lägg i Parmesanen och hälften av Mozzarellan. Rör och koka tills dess att den smälter Smaka av med salt, muskot och peppar.
Blanda pastan med salamiröran i en stor skål. Häll över ostsåsen och låt det blandas ordentligt.
Häll blandningen i den ugnsfasta formen och strö över resterande Mozzarella.
Baka i ugnen till dess att osten fått färg och smält. Servera direkt.