Skriv ut recept Skriv ut recept

En suverän vår och sommarrätt. Men numera hittar du både grön sparris och körsbärstomater året runt så det är en helårsrätt. Mycket smaker och lätt att laga.
Detta behöver du till fyra personer:
1/2 liter torr penne pasta
3 matskedar olivolja
3 vitlöksklyftor, finhackade
7 hg grön sparris, skuren i ca 3 cm långa bitar
salt och svartpeppar efter smak
1/2 liter körsbärstomater, hela
2 dl gröna små ärtor
1 dl färdigblandad kycklingfond
3 dl riven parmesan
3 matskedar hela basilikablad
Så här gör du:
Koka upp saltat vatten i en stor kastrull och koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Var noga med att inte koka en sekund för länge. Ta pastan ut vattnet direkt och spara lite av kokvattnet.
I en stor spekpanna värmer du upp olivoljan och lägger i vitlökshacket. Låt koka till dess att den blir genomskinlig, det tar ca 1 minut. Lägg i sparrisbitarna och koka dem med vitlöken i 3 minuter. Lägg i tomaterna och ärtorna. Koka under ytterligare 2 minuter. Häll i kycklingfonden och låt koka upp till dess att tomaterna spricker. Salta och peppra försiktigt och blanda såsen med pastan och hälften av parmesanen. Om det behövs för att pastan klibbar så häller du i lite av kokvattnet du sparat. Strö över resterande parmesan och basilikabladen och servera.