Skriv ut recept Skriv ut recept

Pasta med tryffel och gåslever

,

En verklig favorit i matreportoiren är pasta med tryffel och gåslever. Underbart aromatisk. Fantastiskt lätt att laga och så alldeles perfekt till aromatiska viner med en liten söttma. Det här behöver du till 4 personer:
1/2 dl Koncentrerad kycklingfond
3 dl Grädde
3 msk Smör
150 gram Gås eller ankleverterrine
1 dl grovrivenParmesan
tre droppar Vit tryffelolja
Bandpasta färsk eller torkad efter aptit (vi brukar använda pappardelle antingen Barillas torra eller Ranas färska)
Hackad bladpersilja
Så här gör du:
Lägg smör grädde och fond i en kastrull och låt sjuda så att vätskan reduceras till 2/3.
Koka pastan en minut under vad som anges på paketet och häll direkt i durkslag. Var noga med att passa tiden.
Lägg tillbaka pastan i kastrullen som du tagit från spisen.
Häll tryffeloljan i den sjudande såsen. Rör om och häll direkt över pastan. (Viktigt att tryffeloljan inte kokar med i såsen och tappar sin fräschör) Vänd så att pastan täcks av såsen. Låt vila någon minut i kastrullen så att såsen tränger in i pastan. Vänd igen.
Lägg pastaportionerna i djupa tallrikar eller skålar. Dela terrinen i fyra delar och lägg en per portion ovanpå pastan. Fördela den grovrivna parmesanen över. Garnera med bladpersilja.
Tänk på att pasta måste ätas alldeles när den är klar. Varje minut är dyrbar liksom för risotto.
Servera med ett glas Champagne och lyxa till det; Mumm Cordon Rouge (nr 7543) 329.-   eller den helt osötade Nicolas Feuillatte Brut Extrem (nr 7862) 329.-   .