Pepparrotsdressing till rostbiffsallad

En sallad blir inte bättre än sin dressing och det är dressingen som gör att vinet hittar rätt och du lyfter det till nya höjder. Den här dressingen är inspirerad från England och den gör underverk med salladen. Mycket enkelt att laga och fungerar perfekt som en liten förrätt.
Detta behöver du till fyra:
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 dl fint nyriven pepparrot
2 msk dijonsenap
1 tsk senapspulver (Colemans eller annat fabrikat)
1 tsk salt
1 salladshuvud, grovt skuret i mindre blad
1/2 liter Champinjoner i tunna skivor
1 stor rödlök, skalad, därefter skuren på mitten och därefter halvorna i lövtunna skivor
300 g färdig rostbiff i lite tjockare skivor och sedan skuren i centimeterbreda strimlor.
Så här gör du:
Blanda samman majonnäs, creme fraiche, pepparrot, senap, senapspulver och salt. Rör till en slät konsistens.
Blanda köttet och grönsakerna i en en stor skål. När det blandats häller du över hälften av dressingen och blandar väl.
Servera salladen och toppa med resten av dressingen som salladssås.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner