Pizza med köttfärs och tomat
Den här rätten brukar vara en favorit hos också de som inte gillar mat. Enkelt att laga.
Detta behöver du till fyra:
1 pizzabotten
250 gram malet oxkött
1 tsk rosmarin
olja att steka i
1 röd lök, finhackad
5 mogna tomater i skivor
2 dl passerade tomater
1 dl hickory dressing (BBQ-sås)
250 g mozzarella i små bitar
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader
Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i den hackade löken och låt den steka mjuk.
Lägg i köttfärsen. Rör runt med en gaffel och fortsätt till dess att köttet inte är rött. Lägg i rosmarin och salta och peppra.
Blanda de passerade tomaterna med hickorysåsen. Salta och peppra. Bred sedan på blandningen på pizzabotten. Lämna en kant på ca 1 cm runt om.
Lägg på de skivade tomaterna jämnt fördelade på pizzan. Strö över den färdiga köttfärsen.
Strö över osten jämnt fördelad. Baka mitt i ugnen till dess att osten smält och fått fin färg. Det brukar tra va 15 minuter. Servera direkt. Det blir fint om du placerar lite ruccula sallad på varje portion och droppar på olivolja.