Riktigt lättlagad tapas som du kan göra i stora mängder utan ansträngning.
Detta behöver du till fyra:
2 paprikor, en gul och en röd, hackade
2 stora bakpotatisar med skal
1 stor chorizo korv eller någon annan kryddig korv som du gillar
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 schalottenlökar, finhackade
olivolja till lite olika saker
1 tsk paprikapulver
1 dl vispgrädde
1 dl riven Västerbottensost
Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skiva potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Placera skivorna på ett bakpapper på en plåt. Salta och peppra lätt på potatisen. Droppa lite olja på varje skiva. Stoppa potatisen mitt i ugnen under ca 20 minuter.
Halvera korven på längden och skrapa ut innehållet. Kasta skinnet. Finhacka köttet.
Hetta upp en matsked olja i en stekpanna. Stek löken tillsammans med vitlök till dess att den mjuknar. Lägg därefter i köttet och stek på medelvärme i ca fem minuter. Krydda med paprikapulver. Lägg i den hackade paprikan och låt den steka med köttet på låg värme till dess att den mjuknar. Det tar ca 7 minuter. Rör lite då och då så att det inte fastnar.
Värm upp grädde i en kastrull. Rör ner den rivna osten. Rör hela tiden till dess att osten helt har smält och du har en tjock sås.
Ta potatisen ut ugnen och låt den ligga kvar på plåten. Lägg försiktigt på oströra på alla potatisskivorna. Toppa med röran på paprika och chorizo. Servera direkt.

Vinklubben Tre Kronor
Vinklubben Tre Kronor arrangerar vinprovningar i flera av Sveriges största städer. De har temat mat och vin med inspiration om vinets historia och hur du bäst använder viner du uppskattar . Det behövs inga förkunskaper och vinprovningarna är lättsamma och avslappnade.
Nyhetsbrevet
Kontakta Oss
Tre Kronor Vin AB
info@trekronorvin.se