Skriv ut recept Skriv ut recept

Det smakar alldeles som det brukar och genom att rosta grönsakerna i ugnen adderar du mycket smak. Du som inte är vegetarian kan med fördel riva över Parmesan vid serveringen. Men det finns ju vegetariska alternativ.
Detta behöver du till fyra:
4 msk olivolja
1 stor gul lök, finhackad
5 vitlöksklyftor, finhackade
3 röda paprikor, rensade och grovt hackade
1 aubergine, skuren med skal i små bitar
400 g krossade tomater
1 msk kapris
1 kvist färsk Oregano
salt och peppar efter smak
Penne eller annan ”bitig” pasta efter hunger
Färsk basilika till serveringen
Parmesan eller vegetariskt alternativ till serveringen
så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Strö ut den hackade paprikan och auberginen i bitar på ett bak papper på en plåt och ställ det mitt i ugnen. Låt baka 20 minuter.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i den gula löken och stek den mjuk. Lägg i vitlöken och stek ytterligare två minuter. Lägg i de rostade grönsaker du haft i ugnen. Lägg i Oreganon och låt steka tillsammans i 10 minuter. Rör om då och då. När du märker att paprikan mjuknat lägger du i de krossade tomaterna. Låt sjuda tillsammans i fem minuter. Ta bort kvisten med Oregano och smaka av med salt och peppar.
Koka upp saltat vatten och koka pastan enligt instruktioner på paketet. Häll av vattnet ordentligt och häll därefter pastan ner i pastasåsen. Blanda ordentligt och låt det sjuda samman minst en minut. Servera direkt med färsk basilika och helst Parmesan eller något liknande.